BIOGRAPHY » Biografia (cat)

David Bozzo és un compositor i violinista de Sant Cugat del Vallès (Barcelona), nascut el 1980.

Va fer part dels seus estudis al Conservatori Municipal de Música de Barcelona (Barcelona) amb el violinista i violista Francesc Guarné i la violinista Iwona Burzyñska així com els compositors Xavier Boliart, Carles Guinovart i Albert Sardà entre altres. També va estudiar al Conservatorio Superior de Música de Castellón (València) amb els compositors Ferrer Ferran, Claudia Montero, César Cano and Emilio Calandín entre altres, i amb el violinista Eduard Arnau. També va rebre lliçons de piano com a part dels seus estudis.

Com a compositor a desenvolupat una carrera freelance amb estrenes al Regne Unit i España. Les seves obres inclouen música per a instrument sol i música de cambra així com obres simfòniques (amb i sense solista) i música incidental per teatre. Ha rebut encàrrecs de músics de prestigi i grups instrumentals com Patricia de No (amb un concert per a flauta), Orquestra Simfònica Sant Cugat amb qui ha desenvolupat una relació de treball (un nou pojecte està programat pel 2021), Orquestra de Valencia, Banda Municipal de Música de Palma de Mallorca, The Angel Orchestra i el London City Quartet entre altres. Tota la informació sobre el seu catàleg d’obres es pot consultar en aquesta pàgina web.

Dintre del seu catàleg d’obres val la pena destacar Adagio y Fuga (2012) estrenada al Regne Unit i Espanya i interpretada en diverses ocasions, un Concert per a Violí (2013) estrenat al 2015 a St. James’s Church Piccadilly pel violinista Francisco Jimeno amb l’orquestra Philharmonia Britannica dirigida per Peter Fender, Pendus per violí i orquestra de vents (2015) encarregada per la Banda Municpal de Música de Palma de Mallorca i interpretada en diverses ocasions, Légende (2019) encarregada per l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, i música per a violí i piano per l’obra de teatre La Vida en un Tren (2018) de l’escriptor Víctor Alexandre escrita per a la celebració del centenari de l’arribada del tren a la ciutat de Sant Cugat del Vallès (Barcelona).

Algunes de les seves obres han estat editades per Clivis Publicacions i Brotons & Mercadal Edicions Musicals. A més, hi ha disponibles dos àlbums amb les gravacions de la seva música, ambdós disponibles a Spotify: Un amb totes les obres per a violí sol, gravat pel violinista Francisco Jimeno al 2014; i l’altre gravat el 2018 pel London City Quartet amb els seus dos quartets de corda, encarregats pel quartet de corda britànic Billroth String Quartet el 2011 i el London City Quartet el 2017 respectivament.

Com a violinista David Bozzo està fent concerts amb la pianista Clotilde Manuel sota el nom de Duo Cocteau. El duet neix de la col·laboració a l’obra de teatre La Vida en un Tren, amb música composada per David Bozzo. Com a duet treballen en un repertori francès que inclou les sonates per a violí de César Franck i Claude Debussy així com la Sonata n.1 (Pòstuma) de Maurice Ravel i altres obres menys conegudes com Berceuse de Gabriel Fauré i Choses Vues à Droite et à Gauche (Sans Lunettes) de Satie.

David Bozzo combina la seva carrera compositiva i interpretativa amb l’ensenyament instrumental. Ha sigut professor privat i en acadèmies des de 2003, i actualment és professor de violí i piano a la European International School of Barcelona, on també acompanya els seus alumnes als exàmens del Trinity College London, audicions i concerts, i organitza les sessions dels exàmens del Trinity College London.